Цифрова колекція нот і лібретто Музичної бібліотеки імені Лоеб

Музична бібліотека імені Лоеб (The Loeb Music Library) створює Цифрову колекцію нот і лібретто, надаючи до неї вільний онлайн-доступ http://nrs.harvard.edu/urn-3:hul.eresource:digiscor?utm_source=library.harvard

Наразі колекція складається з 918 документів. В першу чергу оцифруванню підлягають рідкісні або унікальні ноти, що найчастіше використовуються для навчання або дослідження в Гарварді. Цифрова колекція включає рукописи, перші видання та ранні видання з 17-го до початку 20-го століття. Зручний пошук здійснюється як за результатами введення пошукових термінів, так і через вибір елементів у меню.

The Loeb Music Library була відкрита в 1956 році як бібліотека музичного факультету Гарвардського університету. Бібліотека була побудована за гроші, які Еда Ку Лоеб (Eda Kuhn Loeb) заповіла свому племіннику – віолончелісту Джеральду Варбургу (Gerald Warburg), який вклав спадок у будівництво бібліотеки та назвав її на честь тітки. Після своєї смерті в 1951 році Еда Ку Лоеб, що походить з родини відомих інвесторів та банкирів, також залишила щедрі пожертви лікарням, коледжам та університетам (включаючи Гарвард), Публічній бібліотеці Цинциннаті та округу Гамільтон.


Сторінку створено для інформування читачів Бібліотеки НМАУ ім. П. І. Чайковського про нові публікації та Інтернет-ресурси.